Tietosuoja- ja evästeperiaatteet

TÄRKEÄÄ – LUE HUOLELLISESTI

Tervetuloa käyttämään Merck Oy:n (jäljempänä ”Merck” tai ”me”) verkkosivustoa. Suhtaudumme vakavasti tietosuojaan ja luottamuksellisiin tietoihin. Noudatamme soveltuvaa kansallista ja eurooppalaista tietosuojasääntelyä. Näissä tietosuoja- ja evästeperiaatteissa kerromme, mitä henkilötietoja saatamme kerätä ja miten käytämme niitä.

Näissä periaatteissa ja sivustomme käyttöehdoissa (sekä muissa jäljempänä mainituissa asiakirjoissa) määritetään perusteet, joiden mukaisesti käsittelemme sinulta keräämiämme tai meille antamiasi henkilötietoja.

Käyttämällä sivustoamme vahvistat hyväksyväsi nämä tietosuoja- ja evästeperiaatteet ja sitoutuvasi noudattamaan niitä. Ellet hyväksy näitä periaatteita, älä käytä sivustoamme.

Lue seuraava teksti huolellisesti. Siinä kerrotaan henkilötietoja koskevista linjauksistamme ja käytännöistämme sekä siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Merck Oy on tietosuojalainsäädännössä mainittu rekisterinpitäjä.

  1. Saatamme kerätä ja käsitellä seuraavia sinua koskevia tietoja:
    • Saatamme kerätä ja käsitellä tietoja vierailuistasi sivustollamme, kuten liikennetietoja, paikkatietoja ja muita viestintätietoja sekä tietoja käyttämistäsi resursseista.
    • Lisäksi saatamme pyytää sinulta tietoja, jos ilmoitat sivustollamme esiintyvästä ongelmasta
    • Saatamme säilyttää yhteydenottoosi liittyvän kirjeenvaihdon.

  2. IP-osoitteiden käyttö.
    IP-osoite (internetprotokollaosoite) on numerosarja, joka annetaan tietokoneellesi automaattisesti aina, kun muodostat internetyhteyden. Internetpalvelimet tunnistavat tietokoneesi sille verkkoistuntosi aikana annetun IP-osoitteen perusteella.

    Merck tai puolestamme toimivat ulkopuoliset yhtiöt voivat kerätä järjestelmähallintoa ja sivustomme käytön tarkkailua varten tietokonettasi koskevia tietoja, kuten IP-osoitteita sekä tietoja käyttöjärjestelmän ja selaimen tyypistä, jos ne ovat saatavilla. Emme yleensä liitä käyttäjän IP-osoitetta käyttäjän henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen käyttäjän istunto tallentuu lokiin, mutta käyttäjä säilyy meihin nähden nimettömänä. Saatamme kuitenkin käyttää IP-osoitteita sivustomme käyttäjien tunnistamiseen, jos katsomme sen tarpeelliseksi voidaksemme valvoa käyttöehtojemme noudattamista tai suojata palveluamme, sivustoamme tai muita käyttäjiä.

  3. Evästeet.
    Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi, kun vierailet niillä. Niitä käytetään laajasti verkkosivustojen toiminnan turvaamiseksi tai tehostamiseksi sekä antamaan sivuston omistajille tietoa. Sivustolle tullessasi hyväksyit sivuston käyttämät evästeet.

    Voit estää evästeet käyttämällä selaimesi asetuksia, joiden avulla voit kieltää kaikkien tai joidenkin evästeiden käytön. Jos käytät selaimen asetuksia, joilla estetään kaikki evästeet (myös olennaiset evästeet), et välttämättä pysty käyttämään sivustoamme tai kaikkia sen osia. Lisätietoja evästeistä, muun muassa siitä, miten näet tietokoneellesi tallennetut evästeet ja miten niitä hallinnoidaan ja poistetaan, on osoitteessa www.allaboutcookies.org.

  4. Missä säilytämme henkilötietojasi?
    Keräämiämme tietoja saatetaan siirtää Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolelle tai säilyttää ETA:n ulkopuolella. Lisäksi tietoja käsittelevät työntekijät, jotka ovat meidän tai jonkin toimittajamme palveluksessa, saattavat toimia joko ETA:lla tai sen ulkopuolella. Henkilötietoja luovuttamalla annat suostumuksesi tällaiseen tietojen siirtoon, säilyttämiseen tai käsittelyyn. Varmistamme, että henkilötietosi suojataan tällöin sovellettavan kansallisen lainsäädännön ja Euroopan unionin tietosuojasääntelyn edellyttämällä riittävällä tasolla. Ryhdymme kaikkiin kohtuullisesti arvioiden tarpeellisiin toimiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja näiden tietosuoja- ja evästeperiaatteiden mukaisesti.

    Kaikki antamasi tiedot tallennetaan suojatuille palvelimillemme. Sinun vastuullasi on pitää salassa salasana, joka sinulle on annettu tai jonka olet valinnut rekisteröityessäsi sivustoomme sen käyttöä varten. Älä luovuta salasanaa kenellekään.Tietojen siirtäminen internetissä ei valitettavasti ole täysin turvallista. Vaikka teemme parhaamme henkilötietojesi suojaamiseksi, emme voi taata sivustomme kautta siirtämiesi tietojen turvallisuutta. Tietojen siirtäminen tapahtuu aina omalla riskilläsi. Kun olemme vastaanottaneet tietosi, noudatamme aina tarkkoja menettelytapoja ja käytämme korkeatasoisia turvallisuusominaisuuksia tietojen luvattoman käytön estämiseksi.

  5. Emme käytä tietojasi muuhun kuin varmistaaksemme, että sivustomme sisältö esitetään sinun ja tietokoneesi kannalta mahdollisimman tehokkaasti.

  6. Tietojesi luovuttaminen.
    Voimme luovuttaa tietojasi (Euroopan unionin yleisessä tietosuoja-asetuksessa tarkoitetuille) kolmansille osapuolille ainoastaan seuraavissa tilanteissa:
    • jos Merckistä tulee yrityskaupan tai muun yritysjärjestelyn osapuoli. Tällöin voimme luovuttaa henkilötietosi yrityskauppaan osallistuvalle kolmannelle osapuolelle. Mahdollisen tietojen luovutuksen ainoana tarkoituksena on varmistaa sinulle mahdollisesti tarjottujen palvelujen jatkuvuus.
    • jos laki velvoittaa meitä luovuttamaan tietosi, jotta voimme esimerkiksi ilmoittaa lääkkeeseen liittyvistä haitoista, soveltaa käyttöehtojamme tai valvoa niiden noudattamista taikka suojata oikeuksiamme ja omaisuuttamme tai muiden oikeuksia ja omaisuutta.

  7. Kolmansien osapuolten verkkosivustot.
    Sivustollamme voi ajoittain olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoihin ja päinvastoin. Jos käytät tällaisia ulkopuolisiin verkkosivustoihin johtavia linkkejä, huomaa, että kyseisillä verkkosivustoilla on omat tietosuojaperiaatteensa, joista emme millään tavoin vastaa. Tarkasta nämä periaatteet, ennen kuin syötät henkilötietojasi sivustoihin. Oikeus saada tietoja. Sovellettavan lain perusteella sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat tiedot ja pyytää niiden oikaisemista tai poistamista. Voit käyttää tätä oikeuttasi sovellettavan lain mukaisesti.

  8. Miten kauan tietojani säilytetään?
    Säilytämme tietoja niin kauan kuin lakisääteinen velvollisuutemme tai pyytämäsi palvelun suorittaminen vaatii tai niin kauan kuin sovellettavassa suostumuksessa on sovittu.

  9. Suostumuksen peruuttaminen.
    Voit muokata tai poistaa evästesuostumustasi tästä linkistä. Voit myös milloin tahansa peruuttaa näiden tietosuoja- ja evästeperiaatteiden ja sivustomme käytön ehtoja koskevan suostumuksesi. Ilmoita peruutuksesta Merck Oy:lle lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen privacy@merckgroup.com, soittamalla puhelinnumeroon +358 9 867 8700 tai lähettämällä kirjeen osoitteseen Merck Oy, Tietosuojavastaava, Keilaranta 6, 02150 Espoo. Kun pyyntösi on vastaanotettu, tietosi poistetaan niin pian kuin kohtuudella mahdollista ja sivuston käyttöoikeutesi lakkaa.

  10. Tietosuoja- ja evästeperiaatteiden muutokset.
    Saatamme aika ajoin päivittää tietosuoja- ja evästeperiaatteitamme. Ne on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin: näin pysyt selvillä siitä, miten autamme suojaamaan keräämiämme henkilötietoja. Jatkamalla Sivuston käyttöä hyväksyt tietosuoja- ja evästeperiaatteet päivityksineen.

  11. Yhteystiedot.
    Jos sinulla on kysymyksiä, huomautuksia tai pyyntöjä, jotka koskevat näitä tietosuojaperiaatteita tai rekisteriselostetta, evästeperiaatteita (kohdan 9 lisäksi) tai muuta sivuston aineistoa, ota yhteyttä Merck Oy:hyn lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen privacy@merckgroup.com, soittamalla puhelinnumeroon +358 9 867 8700 tai lähettämällä kirje osoitteseen Merck Oy, Tietosuojavastaava, Keilaranta 6, 02150 Espoo.

    Käyttäjä voi milloin tahansa maksutta kysyä, mitä tietoja Merckillä hänestä on, mistä ne ovat peräisin, kenelle niitä on annettu ja mihin tarkoitukseen niitä säilytetään. Tietosuojalainsäädännön mukaan Käyttäjällä on myös oikeus henkilötietojensa oikaisemiseen ja poistamiseen sekä henkilötietojensa käsittelyn rajoittamiseen, oikeus vastustaa tietojensa käsittelyä ja oikeus tietojensa siirtoon järjestelmästä toiseen. Käyttäjällä on lisäksi oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle (verkkosivusto: https://tietosuoja.fi, postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki).